„Kuća bez krova“ – u prodaji je novi album Mile Kekina

Napisao/la on 25/10/2018

Dvije godine intenzivnog rada Mile Kekina, rezultiralo je albumom na kojem se nalazi 10 pomno biranih i vrhunski odsviranih pjesama. Autorski i dijelom autobiografski album nastao je pod palicom jednog od najboljih domaćih producenata Denisa Mujadžića Denykena.

Već je prvi singl „Reno 4“ dao naslutiti da će se ovaj album žanrovski uvelike razlikovati od materijala koji Mile Kekin inače izvodi na rock koncertima svog matičnog benda Hladno pivo.

Pjesma „Reno 4“ nekoliko je mjeseci bila na tronu kao najslušaniji singl u Hrvatskoj, a struka joj je dala priznanje nominiravši je prošle godine za Glazbenu nagradu Porin i to u najatraktivnijoj kategoriji – onoj za pjesmu godine!

Uslijedio je „Atlas“  , zatim „Takav par“ čiji će spot biti predstavljen u ponedjeljak 22. 10., ali najveću pažnju dobila je suradnja s Bajagom u pjesmi „Atlantida“ za koju Mile kaže da je to pjesma o „nama iz plemena Azri“.

Još je i prije službenog izlaska albuma pokazan ogroman interes za isti,  a prve recenzije dokazuju da se radi o vrlo kvalitetnom materijalu, za koji vjerujemo da će ove godine ozbiljno konkurirati za album godine. Tako je  Dubravko Jagatić za tjednik Nacional, naglasio da se: „Kekin kroz ovih 10 pjesama poklonio svom velikom glazbenom heroju Bruceu Springsteenu. Prekrasni proživljeni momenti i slike izašli su iz njega i to se desilo na najbolji mogući način“.

Aleksandar Dragaš je pak za Jutarnji list, albumu „Kuća bez krova“ dao veliku ocjenu od 4 i pol zvjezdice, a opisao ga je kao: „Metaforično kantautorsko rock djelo o ljubavi i braku, djeci i djetinjstvu, odrastanju i starenju, cesti i putovanju, domovini i tuđini, iskanju sreće i trpljenju životnih nedaća u urušenoj zemlji koja sve više nalikuje kući bez krova. Mile je s vrsnim glazbenicima u mekoj i širokoj, toploj i organskoj produkciji aranžmanski potkovanog Denykena, ozvučio srednjestrujaškim rock’n’rollom,  posutog zrncima folk, country, gospel, soul i blues prašine“.

Hrvoje Horvat (Večernji list) je za album rekao: “Kekinova Kuća bez krova” je krovni domaći album godine koji je dometima i značajem usporediv samo s “Putom u puls” Ede Maajke.”Kuća bez krova” puni domaću glazbu sadržajem kakav već dugo nije dobila na tim ozbiljnim razinama. Izvrsne pjesme i tekstovi u Denykenovoj produkciji složeni su poput bisera koji usprkos ozbiljnim temama lako ulaze u uho i šire Miletovo evanđelje.”

Svoj novi solo album najbolje je opisao sam Mile Kekin:

„Album Kuća bez krova  zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda. Počinje naslovnom Kućom bez krova u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom Atlantida, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto “dobronamjerno, primjereno i pozitivno”, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike.“

Prije nekoliko dana, Mile je najavio i svoj prvi solo koncert koji će se održati u Vintage Industrial Baru, u četvrtak 29. 11. Sudeći po odazivu na Facebook eventu, interes je već sada ogroman, a s obzirom na ograničeni broj ulaznica, očekuje se da će se tražiti karta više.

Ulaznice za koncert Mile Kekina su u prodaji putem sustava Eventim i na svim njihovim prodajnim mjestima, a detalje oko koncerta pratite na Facebook eventu.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background