Krawa – Ruswaj za novi singl napravio prvi animirani film!

Napisao/la on 25/06/2022

Rijetki su oni koji se mogu pohvaliti činjenicom da imaju svoj crtani film, a sada se među njih definitivno ubraja i ekipa iz Ruswaja, koja je za potrebe svog novog singla ‘Krawa napravila animirani film. Svemu je prethodila nesvakidašnja tema same pjesme, šaljivog naziva ‘Krawa’, iz koje je u konačnici proistekla inspiracija za video uradak u ovom obliku. ‘Sama pjesma nastala je kao produkt pomračenja uma cijelog benda, pa je i ideja za spot nastala kao logičan slijed svega toga. Naime, svima je dobro poznati osjećaj onog lažnog zadovoljstva i sreće zbog nečijeg neuspjeha, neke vrste gubitka ili nesreće, a sam izraz ”susjedu je krepala krava” poznat je od davnina i u svojim djelima su ga koristili brojni hrvatski autori, dok je taj isti osjećaj davno prije opisao i Aristotel, a javlja se u najranijoj dječjoj dobi.

Upravo smo to htjeli izreći glazbom na jedan ležerniji, šaljivi način pa je tako i nastala ‘Krawa’,a ideju za video spot, kao logičan odabir, napravili smo u animiranom obliku čiju je animaciju i montažu sprovela u djelo mlada umjetnica iz Pakistana’, ispričao nam je Marko Nedug, frontmen Ruswaja.

Kao u glazbenom uratku ‘Bye bye zemljani’, glazba i tekst inspiracija su Bobe Novakovića, aranžman potpisuju uz Bobu Novakovića, Kristijan Freiberger, Tin Komlinović i Marko Nedug, dok se u ulozi producenta našao izvrsni Mihael Blum. Kako su dečki iz Ruswaja ovu neobičnost među ljudima pretvorili u šaljivu pjesmu i sve pomno razradili u svoju još jednu glazbenu priču pod nazivom ‘Krawa’.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background