Klizimo u “Suton” s grupom Orvel

Napisao/la on 10/07/2022

Orvel predstavlja novi singl “Suton”, pjesmu je za duge vožnje cestama koje vode van gradova. Temu bijega iz grada obradili su i u na, tada također, drugom singlu s prvog albuma “Dani” 2014. godine. Usporedbom te dvije pjesme čuje se i promjena zvuka grupe od plesnog synth popa do onog tamnijeg i težeg. Nemogućnost bijega tada su prikazali videom po uzoru na film “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, u kojem su članovi benda zadržani unutar institucije. Ovog puta ta nemogućnost prikazana je putovanjem na mjestu. Članovi benda, izmjenjujući se umornih lica za volanom, voze automobil koji ne dolazi do svog cilja. Nemogućnost bijega ovoga puta inspirirana je stvarnim zaključavanjem gradova, a uz riječi pjesme “Sve lako klizne u loš san” svi možemo naučiti malo više cijeniti stvari koje inače uzimamo zdravo za gotovo. Spot je režirao frontmen grupe Igor Ilić, a nastao je u produkciji Studio DIV-a, tj produkciji samog banda.

Glazbu za “Suton” potpisuju Igor Ilić i Marko Jankek, tekst sam Igor, dok je za aranžman pjesme zaslužan cijeli bend. Pjesmu, kao i nadolazeći album, je u Kući Klajn snimao dugogodišnji producent Orvela, Božo Ilić, dok master potpisuje Hrvoje Prskalo. Nova pjesma ujedno je i najava novog albuma, koji ce izaći na vinilu na jesen.

“Album ‘Priče o putovanjima i stajanju na mjestu’ snimili smo uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba. Smjestili smo se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili smo sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti. Album je konceptualno od samog početka zamišljen za dvije strane ploče pa smo odlučili napraviti svijetlu i tamnu stranu. Naš prvi singl ‘Gadovi’ s tamne je strane ploče na kojoj prevladavaju grublji zvukovi gitara, teme straha i neizvjesnosti, dok svijetla strana albuma daje nadu i bavi se prevladavanjem tih osjećaja”, navodi Igor Ilić.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background