Kim Verson: ‘Budite svoji! Pa što ako šapuću?’

Napisao/la on 16/02/2024

Dobro znate kako vam je kada vam se namješteno smiju. Kada su fejk. Očekuju od vas da im povlađujete i igrate njihovu igru. Jer oni su jači, a možda i moćni. Svijet će nas rado odvući u fejk sobu ako mu se prepustimo.

‘I dok tako stojimo na pozornici života čekajući svojih pet minuta obasjani snopom reflektora, zaboravljamo svoju istinsku ulogu koju smo odabrali za vlastiti show’, reći će Kim Verson i postaviti pitanje: ‘Kako ostati autentičan, vjeran sebi, intuitivan i hrabar kada si toliko bombardiran različitim ulogama za koje misliš da moraš igrati?’

Jer – oni šapuću.

Kim Verson je sve ono što ste možda smetnuli s uma. Kantautorica pop glazbe raznovrsnog – slojevitog, a opet tako catchy – rukopisa. Osoba snažnog personalityja i iznimnog glasa. Atraktivna live prezenterica s ulogama u mjuziklima i karijerom koja traje 13 godina. I osoba s iznimnim osjećajem za humano. Za pomoć drugome i s prezirom prema nepravdama svih vrsta.

Pjesma ‘Nisam to što žele’ dio je njezina rukopisa kojI sve češće zahvaća manje ležerne teme. One koje čine život. Bilo da nas potiču na ustrajnost u ostvarivanju ciljeva (‘Ne posustani’), suočavanje s rodnim ili dobnim nasiljem (‘Ptica’), životom u trenutku (‘Divlji i slobodni’) ili važnošću pronalaženja sreće (‘Butterfly’). Stihovi koje nam ovoga puta donosi odvažni su i bez pardona. Buntovni, čak. Možda vam se mogu činiti i rubnima. Posebice kada ih odslušate više puta.

Cijela ta stihovana priča dobila je i moderno zvučno ruho producenta Benija Ducenta. Groove hip hopa i ritam R&B-ja s elementima tropicala koji pop pjesmu dostavljaju u progresivni paketić s vintage vrpcom. Paketić privlačan slušateljima generacije Z i vrpcu zanimljivu Milenijalcima koji će pronalaziti emociju R&B-ja devedesetih. A to je doba koje doživljava globalni revival na streaming servisima.

‘Kako ostati u svojoj pravoj ulozi i fokusirati se na svoju – ali svoju, ma kakva bila – izvedbu na toj istoj pozornici zvanoj život’, naglasit će Kim Verson i jasno staviti do znanja: ‘Biti različit znači biti prvenstveno iskren prema sebi. Neustrašiv u svijetu preglasnog šaputanja. Jednostavan pred najvećim izazovima.’ 

Pa što ako šapuću?

To je smisao života pjesme ‘Nisam to što žele’, produkcijom Benija Ducenta zaogrnute u ruho nove generacije. Jer, Kim Verson počinje tamo gdje igra prestaje.

Ne vjerujete? Pričekajte četvrti album.

A do tada šaputajte. I dijelite stav. Na TikToku i Instagramu. Snepajte i Fejsajte. Oglasite se na X-u i potražite različite verzije pjesme na servisima Apple Music, Deezer, TIDAL i Spotify.

Kao diskografsko digitalno EP izdanje, ‘Nisam to što žele’ za 2024. godinu donosi progresivno čitanje rukopisa originala u obliku radijskog edita, instrumentala i dub verzije za javno šaputanje. Cijela priča nadopunjena je originalnom verzijom. EP ‘Nisam to što žele (Beni Ducent Re-Work)’ donosi vizual koji će podvući modernost produkcije Benija Ducenta s elementima prošloga. Taj vintage trenutak odvažnosti prisutan u likovnom oblikovanju izdanja dizajnersko je djelo Benija Ducenta nastalo naslanjanjem na fotografiju Josipa Ninkovića. Glazbu i tekst pjesme ‘Nisam to što žele’ potpisuje Kim Verson. Aranžman i produkcija djelo su Benija Ducenta, a originalne snimke nastale su u studiju Silvija Pasarića. Aranžman i produkciju originalne verzije pjesme potpisuje Silvio Pasarić.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background