Kensington Lima predstavljaju novi radijski singl s hvaljenog albuma “Southbound”

Napisao/la on 18/11/2021

S nedavno objavljenog i epitetima opisanog drugog studijskog albuma “Southbound”, bend Kensington Lima predstavlja novi radijski singl – “Amazing Maze“.
Riječ je o melodioznoj alt-country pjesmi koja otvara ovaj hvaljeni album, s autorskim potpisom frontmena Josipa Radića, a u njenom snimanju sudjelovali su i ostali članovi benda Kensington Lima.

Album “Southbound” bend je predstavio krajem listopada i u prvih mjesec dana od objave opisan je epitetima domaće glazbene kritike, nerijetko istaknut i kao jedno od vodećih domaćih izdanja ove godine te uspoređivan s ponajboljim radovima The Beatlesa, Pink Floyda, Wilca i The Jayhawksa.

Tako je Hrvoje Horvat za Večernji list istaknuo kako Kensington Lima ‘zaslužuje Porina za pop album godine’, dok je Aleksandar Dragaš u svojoj recenziji za Jutarnji list album opisao kao ‘glazbeni vatromet kakvog se ne bi posramili ni Pink Floyd u top-formi’. Također, u magazinu Svijet kulture Jutarnjeg lista Andrija Škare je svoj kratki osvrt zaključio riječima: ‘Ovo su hrvatski Wilco i hrvatski Beatlesi u jednom. Dakle, zlato.

Visoke ocjene u osvrtu albuma ističu se i u kulturnim i glazbenim online medijima. Kao prvi koji je ovom albumu dao čistu peticu bio je Zlatko Gall, u svojoj kultnoj kolumni Parangall za Mixer.hr te istaknuo kako su ‘Kensington Lima drugim albumom pokazali da je Radić jedan od najintrigantnijih (i najsvestranijih) autora i izvođača (pjevač i multiinstrumentalist) na domaćoj sceni.

U osvrtu za Music Box, glazbeni novinar Boris Abramović opisao je album kao ‘splitsku americanu iliti novi biseri s južne granice’, Zoran Tučkar za Ravno do dna je istaknuo kako ‘album baštini univerzalni pop izričaj, prepoznat svugdje u svijetu’, Siniša Miklaužić je u svom osvrtu za Muzika.hr naveo kako je ‘do ovoga trenutka ovo nešto najbolje s domaćom adresom što je čuo u ovoj godini’, dok je Toni Matošin za Bitno.net naglasio kako ovaj album predstavlja ‘ljepotu kao opoziciju pozerskom artizmu’.

Nakon balade “What Was That You Said”, montipajtonovske “Cheer Up, Old Bugger”, najavnog singla albuma “Dolly”, kao novi ovogodišnji radijski singl stiže nam pjesma “Amazing Maze“, koja ujedno i otvara hvaljeni drugi studijski album “Southbound”.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background