Keane novim singlom nakon sedam godina najavili novi album!

Napisao/la on 15/06/2019

Na oduševljenje brojnih fanova, popularni britanski sastav Keane predstavio je novi singl „The Way I Feel“, kojim su ujedno najavili dugoočekivani studijski album naziva „Cause and Effect“.  

„The Way I Feel“ prvi je materijal koji je skupina objavila od 2013. godine kad su članovi objavili kako će uzeti neodređenu pauzu koju će iskoristiti za samostalne glazbene projekte. U tom periodu frontmen Tom Chaplin objavio je dva samostalna studijska albuma, dok su se Tim Rice-Oxley i Jesse Quin posvetili projektu Mt. Desolation. Jednom spontanom prilikom Tom je navratio do Timovog studija poslušati kakav materijal sprema za svoj solo-projekt; pjesme su ga ostavile bez teksta i odmah je znao da želi doprinijeti njihovom emotivnom izvođenju: „Pomislio sam kako je ovo najosobniji i najemotivniji set pjesama koje sam do sada čuo“ iskreno je otkrio Tom Chaplin. 

Za singl „The Way I Feel“ snimljen je i spot koji je u manje od tjedan dana od objave skupio više od pola milijuna pregleda.

Novom su pjesmom popularni Britanci najavili studijski album „Cause and Effect“ koji možemo očekivati 20. rujna ove godine. „Nastanak ovog albuma nešto je što nas je uistinu iznenadilo. U vrijeme dok sam radio na samostalnim albumima često sam se pitao kako smo dopustili da se udaljimo jedan od drugog.“, otkrio je Tom.

Keane su se široj publici predstavili 2004. godine zahvaljujući njihovom debitantskom albumu „Hopes and Fears“, na kojem su se našli hitovi „Everybody’s Changing“, „Somewhere Only We Know“ i „We Might As Well Be Strangers“. Milijuni prodanih albuma te nominacije za brojna prestižna glazbena priznanja, kao što su nagrade Grammy i Mercury, dodatna su potvrda njihove autentičnosti i talenta koji je

prepoznala i kritika i publika. Posljednji studijski album koji je sadržavao novi materijal objavili su 2012. godine pod nazivom „Strangeland.“

Keane će ovo ljeto provesti nastupajući na brojnim festivalima, što uključuje nastupe u Španjolskoj, Nizozemskoj, dok će u Velikoj Britaniji nastupiti na Cornbury Festivalu te u Londonu, u sklopu BST Hyde Park događaja, kao posebni gosti Robbieju Williamsu.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background