Kali Lago predstavlja novi singl Generous Enough

Napisao/la on 08/04/2020

Pjesma ‘‘Generous Enough”  je nastala negdje između 2016. i 2017. godine, neposredno nakon raspada našeg prvog sastava. Budući da je riječ o relativno staroj pjesmi nekoliko puta smo tijekom godina mijenjali njezinu strukturu dok je konačno nismo završili 2019. i snimili kod našeg producenta Antonina Šimića. Tekst je, s druge strane, ostao isti od samog početka i govori o mučnom, ali neizbježnom i dugo odgađanom osobnom razlazu sa bliskom osobom u kojem, kao i uvijek, okolnosti nisu crno-bijele niti ikome lagodne. Izbor engleskog jezika i u ovoj pjesmi odražava moju naviku priklanjanja onom jeziku koji mi se konkretnom korpusu glazbe čini prikladnijim, bez obzira na eventualni (uvjetno rečeno) mainstream potencijal ili ograničenost pjesme po kriteriju jezika.

Prethodno objavljena ‘‘I feel the winds again” i  ‘‘Generous Enough’‘ za mene predstavljaju dva dijela iste cjeline. One su razrješenje i pomirenje sa događajima tijekom negativnog perioda mog života o kojima govore. Zamišljene su kao bonus pjesme na albumu kojeg snimamo u Greenwood studiju i jedine dvije koje nisu na hrvatskom jeziku.

Nažalost, s obzirom na svima dobro poznato aktualno stanje u državi ni mi do daljnjega nemamo uvjete ni za live svirku niti za redovitost u studiju iako imamo nekoliko vrlo interesantnih novih pjesama koje smo planirali snimiti i potom objavljivati u redovnim intervalima. Vjerujemo da će se stanje ubrzo dovoljno primiriti dovoljno da se svatko vrati svojoj svakodnevici, pa i mi ostvarenju svojih planova izjavio je Marin Novak.

Podsjetimo – Kali Lago je zagrebački akustični sastav osnovan početkom 2018. i čine ga Filip Smokvina (solo gitara, prateći vokal), Marin Novak (ritam gitara, glavni vokal), Marin Lisjak (bas gitara) te Marko Šturman (perkusije, prateći vokal). Prvi singl sa nadolazećeg albuma pjesma, ”Uši na tračnice” nastala je prijateljskom suradnjom sa reperom Martinom Bajsićem iz zagrebačkog benda Bruto Geto.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background