Jedinstvena suradnja Picksiebnera i TBF-a kao stvorena za ljeto

Napisao/la on 14/06/2022

Splitska hip hop grupa TBF i zagrebački country rock sastav Picksiebner snimili su pjesmu “Nije tako loše” sa spotom koji poziva na ljeto. Štoviše, spot bi svakako mogao biti i pravi poziv turistima za dolazak na Mljet, najljepši i najšumovitiji otok na Jadranu s titulom Nacionalnog parka. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Mario Podrug iz Divvisuala. Snimke dronom radio je Tin Špiljak.

“Kako bi snimili adekvatan spot za jednu takvu retro nostalgičnu ljetnu fjakastu himnu, jedini izbor je bio otok Mljet, točnije nacionalni park Mljet. Inače smo svi zaljubljenici u taj otok, tamo provodimo dosta vremena te posebno cijenimo tu ležernost i opuštenost koja ti na takvim mjestima dođe prirodno. S obzirom na gust TBF-ov raspored, jedva smo uspjeli sve iskoordinirat, ali iskustvo i vrijeme koje smo proveli tih nekoliko dana na Mljetu je neprocjenjivo. Vjerujem da će publika i slušatelji prepoznat pozitivnu vibru u pjesmi i spotu”, navodi Marko Bregant iz Picksiebnera.

Prvi je ovo singl Picksiebnera nakon tri godine i suradnje s Cinkušima na pjesmi “Vođe”. Po tome je vidljivo da su ovi popularni country blues rockeri pronašli pravi recept za uspješne suradnje, pogotovo ako se sjetimo njihovog hita “Bolje grob nego job”. Novu suradnju na pjesmi “Nije tako loše” potpisuje Marko Bregant iz Picksiebnera kojemu se na tekstu pridružio Saša Antić iz TBF-a.

“S obzirom da je Picksiebner tijekom pandemije utonuo u još dublji zimski san, počeli smo individualno raditi na nekom novom svježem materijalu i idejama. Među idejama mi se našla glazbena tema i beat, potpuno neprimjeren za Picksiebnerov dosadašnji izričaj, no ipak odnekud poznat. Pao mi je na pamet i dosta aktualan tekst refrena, koji u biti ima veze i s pandemijom, ratom, nesigurnošću, ali i nekom vjerom i stavom da je bitno uživati u malim svakidašnjim stvarima. Nekada doista uzimamo zdravo za gotovo neke sitnice koje su uvijek tu i određuju nas kao osobe, ali ih ne cijenimo dovoljno. Tekst mi se činio cool, a u kiticama mi se činilo fora ubaciti neki rap dio pa sam se javio starim znancima, TBF-u. Saša je skombao tekst kitica u totalno nekoj retro, nostalgičnoj, ali pozitivnoj vibri – njega valjda tako pukla atmosfera pjesme, a meni se full svidjelo. Neko vrijeme smo još malo prerađivali, dorađivali, snimali i dodavali neke elemente koji su karakteristični Picksiebneru. Mislim da smo dobili dosta dobar i autentičan crossover. Rezultat je pjesma i suradnja koju sad imate prilike slušati i nadam se da vam se sviđa :)”

“Nije tako loše” nova je ultimativna himna ljeta, a sam naslov pjesme potvrđuje da ništa ne može biti tako loše dok je sjajne glazbe i prirodnih ljepota.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background