Jedinstvena i odvažna Laura pjesmu “Nije bitno” predstavlja na Zagrebačkom festivalu!

Napisao/la on 24/03/2024

Laura Kovačević ima samo osamnaest godina, a već hrabro iskoračuje na domaću glazbenu scenu i predstavlja svoju prvu pjesmu “Nije bitno” s kojom će i nastupiti na Zagrebačkom festivalu 19. travnja.

Kako kaže, glazbu voli otkada zna za sebe – “Oduvijek svima govorim kako ću biti pjevačica. Pisanje i skladanje otkrila sam nešto kasnije s 11-12 godina. Danas su mi pisanje i skladanje glavni ispušni ventili za sve emocije.  Glazba je za mene sve, dan mi jednostavno ne može proći bez nje.” Na počeku svojeg glazbenog puta najviše joj znači podrška njezine obitelji – “oni vjeruju u mene i imaju strpljenja za sve moje ideje. Najviše mi pomaže tata koji je sve po potrebi;  taksist, menadžer ili psiholog. Osjećam da je glazba moj poziv i prezahvalna sam što imam ovakvu priliku.“, otkrila je Laura.

Laura priželjkuje na glazbenu scenu kao izvođačica i autorica unijeti dašak svježine i mlađoj publici ponuditi glazbu s kojom će se moći identificirati i koju će rado slušati.

Prva prilika bit će na nadolazećem Zagrebačkom festivalu na kojem će se predstaviti s autorskom pjesmom “Nije bitno”  za koju je osmislila glazbu i tekst, a na kojoj je uz nju radio i tim producenata Dario Mihić i Igor Drvenkar (Parni Valjak), a mastering pjesme potpisuje Ivan Pešut:

S njima mi je bilo jako jednostavno raditi jer se “kužimo” i imali smo jasnu zajedničku viziju kako želimo da pjesma zvuči i što njome želim reći.“, o svojem timu je rekla Laura.

Pjesmu prati i video spot čije snimanje opisuje kao pravu avanturu:

“Bilo je dosta hladno, nestajalo je struje, ali ekipa nije gubila motivaciju i nastavljali smo raditi do kraja. Bili smo uzbuđeni što napokon radimo na nečemu što smo dugo planirali. Snimali smo do kasno u noć i već smo svi bili umorni, ali vrijedilo je truda kada sada vidim što smo uspjeli napraviti.

Snimatelj je bio Petar Begović s kojim sam zajedno osmislila spot, a bez Mastering ekipe realizacija spota bila bi nemoguća, oni su se pobrinuli za prostor i svu opremu koju možete vidjeti u spotu. Kompletno snimanje bilo je lakše jer su kao potpora sudjelovale moje sestre i tata.

Laura je otkrila i kako traju pripreme za Zagrebački festival na kojem će ju šira publika moći bolje upoznati:

Već neko vrijeme pripremam se za nastup, sve pripreme idu po planu. Vrlo mi je bitno dobro se pripremiti da na pozornicu stanem smirena i sigurna da sam potpuno spremna. Ovo će mi biti prvi nastup ovakvog tipa gdje ću se predstaviti sa svojom autorskom pjesmom. Vrlo sam uzbuđena i jedva čekam. Veselim se upoznati sve sudionike i ekipu koja stoji iza festivala. Cilj mi je predstaviti se publici na što bolji način i nadam se da će im se pjesma svidjeti.“, zaključila je Laura.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background