Jamie Cullum predstavio novi singl „Taller“!

Napisao/la on 04/05/2019

Jamie Cullum, miljenik glazbenih kritičara i publike, jedno je od najistaknutijih imena suvremene jazz-pop glazbe. Nakon sedam studijskih albuma, ovaj multiinstrumentalist, vokalist i kantautor najavio je dolazak osmog izdanja „Taller“ i tom prilikom predstavio istoimeni singl.

Iza pjesme „Taller“ krije se snažna poruka – važnost istraživanja vlastite ranjivosti. „Ljudi se često šale na račun moje građe i činjenice da je moja žena viša od mene. Želio sam to pretočiti u pjesmu, pokazati da ranjivost nije slabost, već da nas ona čini snažnima.“, objasnio je Cullum. „Taller“ je producirao njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Troy Miller (Emeli Sandé, Mark Ronson).

Jamie Cullum svoj je debitantski album naziva „Heard It All Before“ objavio 1999. godine, a široj se publici predstavio izdanjem „Pointless Nostalgic“, koje je postiglo platinastu nakladu. Osim po svojem jedinstvenom glazbenom izričaju, koji vuče inspiraciju iz različitih žanrova, poznat je i po nenadmašivim nastupima koji u prvi plan stavljaju njegovu karizmatičnu scensku pojavnost i virtuoznost na klaviru.

U dva desetljeća glazbene karijere njegovi su albumu prodani u više od 10 milijuna primjeraka, a među preostalim brojnim pokazateljima njegove popularnosti našli su se nastupi na brojnim velikim festivalima kao što su Coachella, Glastonbury i Queensday te nominacije za nagrade Grammy i BRIT. Cullum strast prema glazbi pokazuje i izvan koncertnih prostora te je od 2010. godine voditelj uspješne glazbene emisije na popularnoj radijskoj stanici BBC Radio 2.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background