IDEM s „TI X JA“ ide na Zagrebački festival

Napisao/la on 24/03/2024

IDEM-ova „TI X JA“ ušla je među 20 odabranih pjesama 71. Zagrebačkog festivala koji će se održati 19. travnja.

Pjesma je nastala u istom periodu kao i većina stvari s albuma “POYY”. Draga mi je stvar, ali ju nisam nikako uspio smjestiti u ostatak materijala. Moguće zato što je nešto naivnija i manje oštra od ostalih. Slučajno sam naletio na prijave za festival te mi se to učinilo ko idealna platforma za dat ovoj pjesmi drugu priliku“ – rekao je o svom debiju na festivalu vlasnik najuzbudljivijeg domaćeg indie albuma 2023. godine.

Nesuđeno „TI X JA“ izdanje „POYY“ te sam IDEM nedavno su pomeli konkurenciju na dodjeli Rock&Off 2024. gdje su nagrađeni u kategorijama Album godine, Rock&Off izvođač godine te Veliki prasak. Predstojeći vikend IDEM će saznati i da li je Porinov Novi izvođač godine.

Pjesmom „TI X JA“ ipak ne završavaju akcije oko albuma „POYY“ jer je u pripremi videospot za posljednji singl – „Barem 500“, nakon čega će se IDEM okrenuti novom materijalu čija objava je planirana za 2024.

Album „POYY“ objavljen je 28. svibnja 2023. u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records. Ovo „bedroom indie diy post pop punk smeće“ jedno je od najboljih ne samo domaćih nego i regionalnih izdanja prošle godine.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background