Ida Prester – Senzualna glazbenica poziva na povratak u SADašnjost

Napisao/la on 16/04/2021

Što će biti sutra, hoću li moći? Eh, da je kao nekad, bolje je bilo prije… koliko puta pomislite ovakvu ili sličnu misao u danu? Često, možda čak i prečesto, zar ne?! Čini se da je postalo najteže živjeti u sadašnjem trenutku. No da nije nemoguće poručuje Ida Prester u svom novom singlu.

Pjesmom “Sad” poziva na povratak u sadašnjost, odbacivanje fokusa sa svega negativnog, jer svaki trenutak je dragocijen i poseban. “Iscrpljeni smo epidemijom kojoj kao da nema kraja, utučeni svakodnevnim lošim vijestima, destruktivnom politikom, zavisti i frustracijom, a život juri dalje. Prolaze nam najbolje godine, a treba se radovati, plesati, ljubiti. Osmijehom protiv zime, bojama protiv crnila.” poručuje Ida i dodaje “Ovo je himna za sve one koji ne žele živjeti u konstantnoj paranoji i mraku, za sve koji znaju koliko nam je svaki trenutak dragocjen. Jer, kao što pjesma kaže, Ja živim sad i samo sam sada tu!

Singl “Sad” također je kantautorsko djelo Ide Prester, za koji je napisala i glazbu i stihove, dok joj je njen dugogodišnji glazbeni partner iz slovenske postave Lollobrigide – Matej Končan (Kleemar) pomogao pjesmu umotati u ritmični, zamamno-sjetni pop aranžman. Poput tanga, pjesma već prvim zvukovima zavodljivo opija pažnju i uranju pozornost u melodično obojani svijet senzualne Ide Prester. Kako bi svaki glazbeni detalj bio na pravome mjestu zaslužni su Luka i Anja iz pocket palme, koji su složili miks i sve skupa ulaštili kroz mastering.

Singl prati impresivni video spot, ispunjen uvjerljivim specijalnim efektima te idiličnim pastelnim bojama, dostojan svjetskih glazbenih zvijezda. Osmislila ga je i režirala Idina višegodišnja suradnica Marcella Zanki, a specijalne efekte izradio je Dario Radusin.

“Spot me podsjeća na neki SF film iz 70-ih, a Dario Radusin je jako dobro podcrtao to stiliziranim 3D kadrovima u postprodukciji. U ovom spotu sam željela staviti naglasak na izraženom kostimskom stilu i scenografsko-studijskoj atmosferi te pomalo čudnim metaforičkim situacijama. Mislim da je timski rad različitih umjetnika spojio jednu divnu retro apstrakciju.” pojasnila je redateljica Marcella Zanki.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background