Grupa Meritas predstavlja novi singl “U vodi zapisano”

Napisao/la on 24/03/2024

Anita Valo i Meri Jaman sa sobom kroz godine stvaranja i djelovanja nose izrazitu strpljivost i toleranciju.

Kroz razne periode i faze uz njih su uvijek kročile zanimljive, talentirane, neprilagođene, potentne, samozatajne osobnosti koje bi njihovoj glazbi davale riječ, krojile zvuk, stvarale identitet slikom.

Ova potonja osobnost je zasigurno Mare Milin, glasnik njihove glazbe kroz objektiv koja potpisuje novi spot „U vodi zapisano“ koje Meritas predstavljaju.

„Ovo je sedmi video s albuma Pričaj mi, koji ja potpisujem. Rekord. 7 je moj sretan broj. Jedva čekam sljedeći album i 10 videa za njega.“ kazala je Mare u svom svjedočanstvu o snimanju spota za ovaj najnoviji singl Meritas. I još je puno lipih stvari izrekla pa najbolje da upravo njene riječi opišu njihov najnoviji video.

„I tako, slušala sam i čitala pjesmu i ugledala sliku koja se kreće poput vode, gdje siluete iza rukom gibane površine, hodaju, plešu, kreću se na razne načine… Najbolje je što to nije efekt, već djelo stvarnih ljudi s osjećajem za ritam i sliku. Potpuno je „nesavršeno“, i to je ono što želim. Sve se radilo ručno u ovom svijetu AI. Fotografije koje služe kao projekcije se, poput valova prelijevaju jedna u drugu i čine hipnotičku komponentu videa.“

Anita i Meri, ali i njihove osobnosti koje ih prate upravo dokazuju inat, marljivost, zanesenost, istančanost pa je tako divno kako Mare opisuje da se sve radilo ručno, danas kada sve može tako lako i brzo. Upravo dugogodišnje bivanje i suradnje između tih osobnosti s početka ovog teksta, svaki put nanovo donese još jednu pjesmu, još jedan spot koji potvrđuje toliko snažan identitet Meritas.

Anita Valo i Meri Jaman kao autorice glazbe su i ovoga puta povjerenje ukazale producentima Juri Ferini i Pavlu Miholjeviću s kojima zajedno rade dugi niz godina, s Anitom koja uz njih dvojicu potpisuje i aranžman, dok Ines Prajo kao stalni član ekipe donosi tekst. Montažu spota potpisuje Ines Piknjač/ Dienne.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background