Grad koji nikada ne spava, New York u video spotu Jure Brkljače ‘Slab na tebe’

Napisao/la on 01/02/2024

Kad je riječ o Juri Brkljači, ugodnim glazbenim iznenađenjima nema kraja.

Od izvrsnih autorskih djela i izlaska iz glazbene komfor zone, do novog singla ‘Slab na tebe’ o kojem nam je iz prve ruke kazao nekoliko riječi, ‘Neopisivo sam sretan zbog izlaska pjesme ‘Slab na tebe’, jer već dugo vremena radim na tome da je snimim u svojem aranžmanu i izbacim vani. Naprosto sam je oduvijek htio prisvojiti kao svoju, a osim moje velike želje za tim, također sam je često znao zasvirati na gitari i podijeliti sa svojim pratiteljima i publikom na društvenim mrežama, koji su bili oduševljeni izvedbom. Tako sam se, na neki način, odlučio poigrati u studiju uz pomoć glazbenog producenta Mihaela Bluma i klasik ITD banda ‘Ja sam slab na tebe’ obraditi na jedan drugačiji, moderan i suveren način, na kakav bih želio da zvuče sve moje pjesme’, ispričao nam je Jure.

Izvornu pjesmu legendarnog ITD banda koji je žario i palio glazbenom scenom osamdesetih, napisao je skladatelj i tekstopisac Miroslav Rus, a sve su aranžirali u modernu verziju ‘Slab na tebe’, zajedničkim snagama, Jure Brkljača i glazbeni producent Mihael Blum.

Posebnost koja prati spomenutu skladbu je i video spot nastao inspiracijom grada za koji tvrde da nikada ne spava, a sve se odvilo bez nekog unaprijed smišljenog scenarija. Je li to doista tako i kakve je utiske sve ostavilo na Juru, s velikim je zadovoljstvo podijelio s nama,  ‘Oduvijek mi je bila želja posjetiti New York, za koji kažu da je grad koji nikada ne spava, a svojim posjetom uvjerio sam se da je to i doista tako. Mogu reći da je New York ispunio sva moja očekivanja, i svojom energijom gotovo se savršeno uklopio s pjesmom koju sam upravio završio u studiju, i upravo tu se nekako rodila ideja za sami spot ‘Slab na tebe’. Tako sam iskoristio priliku i uspio zabilježiti odlične kadrove na Brooklyn Bridgeu i Manhattanu, koji će mi ujedno biti uspomena za cijeli život. Za to se pobrinuo AHP music video production  i Austin Hein, kojem se ovim putem još jednom zahvaljujem na suradnji. Jako sam zadovoljan samom pjesmom i spotom, i nadam se da će i moja publika uživati jednako onoliko koliko sam i ja radeći na ovom projektu.’

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background