GORDANA MARKOVIĆ predstavlja novi singl – „Učini što moraš“

Napisao/la on 08/05/2019

Nakon iskoraka u samostalnu glazbenu karijeru i objave singla „Što smo naučili“, talentirana glazbenica Gordana Marković, nastavlja predstavljati novi autorski materijal – danas je u radijskom eteru premijerno predstavljen njen novi singl „Učini što moraš“.

Ovu talentiranu glazbenicu i autoricu publika prepoznaje kao polovicu dua Auguste, kroz koji je objavila dva studijska albuma i ostvarila nominaciju za Porin, te kao jednu od stalnih izvođačica u HRT-ovoj emisiji „A strana“. Kao dio raznih glazbenih projekata već je nekoliko godina aktivna sudionica domaće glazbene scene, a s početkom 2019. odlučila je učiniti hrabri iskorak te se publici predstaviti kroz samostalnu glazbenu karijeru. Prvi korak u tome bila je objava singla i videospota „Što smo naučili“, a sada nam predstavlja novu autorsku pjesmu – „Učini što moraš“.

„Ovo je pjesma o pomirenju, prihvaćanju i strpljenju koje nam svima ponekad nedostaje. Zbog toga sam i poželjela da se u aranžmanu nađu baš violončelo i klarinet, koji jako dobro dočaravaju i naglašavaju atmosferu samog teksta i glazbe“, otkriva Gordana o novom singlu.

Za produkciju pjesme zaslužan je Tomislav Šušak (Vatra), koji stoji i iza singla „Što smo naučili“, a s kojim Gordana marljivo radi na pjesmama za svoj prvi samostalni studijski album. U kreiranju pjesme sudjelovali su i Matej Milošev (violončelo), Branimir Norac (klarinet) te Jerko Jurin (bubnjevi).

Singl će digitalno biti dostupan ovog petka, 10. svibnja, kada će biti objavljen i prateći videospot u režiji Filipa Tota, a do tada pjesma plovi samo radijskim valovima.

Također, pred Gordanom je i nastup u sve zamjećenijem koncertnom serijalu Living Room Session zagrebačkog Vintage Industrial Bara, gdje će nastupiti 22. svibnja, u sklopu kojeg se publici u opuštenoj atmosferi predstavlja dvoje glazbenika. Uz nju će nastupiti i Dino Purić.


Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background