Goran Bare & Majke noćas prelaze rijeku

Napisao/la on 13/10/2020

Nakon što su singlom Rođen za suze najavili novi studijski album, Goran Bare & Majke predstavljaju Noćas prelazim rijeku. Goran Bare potpisuje glazbu i tekst dok je za aranžman zaslužan Mario Rašić. „Gorak je moj lijek, noćas ga ne pijem, noćas se životu u lice smijem”, pjeva Bare u novoj pjesmi, a fanovi su oduševljeni. „Majstori svog zanata”, „Svatko pjeva o ljubavi, ali rijetko tko napravi ovako iskrenu pjesmu o patnji i smrti”, „Sve je savršeno, jedan je majstor”, samo su neki od komentara.

Režiju fantastičnog spota potpisuje Filip Gržinčić, a snimljen je u napuštenom dvorcu Zwilling. Spot prikazuje jedan dan u kojem je Bare zarobljen u okovima dok ga budno motre i čuvaju ostali članovi benda. Boreći se sam sa sobom i težinom svakodnevice predstavljene okovima, on odlazi do rijeke koju želi prijeći – simbola novog života. Međutim, okovi mu ne omogućuju da je prijeđe i sve se vraća na početak. Je li Bare zapravo slobodan samo to ne zna te ponavlja svakodnevicu poput duha zarobljenog samo u svojim mislima?

S Baretom smo se rodili za suze, a sada pokušavamo odbaciti okove i prijeći rijeku. Nema sumnje kako će novi Baretov studijski album biti još jedno vrhunsko djelo „momka iz proklete kuće”.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background