Filip Rudan pjesmom “The Outside” podiže raspoloženje

Napisao/la on 15/06/2023

Filip Rudan novom pjesmom vodi nas van! „The Outside“, najnovija autorska pjesma jednog od omiljenih domaćih kantautora i nagrađivanog mladog glazbenika, donosi bezbrižnu proljetno-ljetnu atmosferu te podiže raspoloženje!

„Iskreno, često ne znam što reći o tome kako je neka pjesma nastala jer me inspiracija zna udariti potpuno nasumično. Tako je bilo s ovom pjesmom. Dogodio se nekakav ‘inception’ – razmišljao sam o svojoj drugoj pjesmi na kojoj radim i koju smo taj dan trebali završavati u studiju, a pojavila mi se nova ideja. Dok sam čekao producenta, ideja za vokale i akorde došli su niotkud. Melodiju smo moji suradnici Niko Nobilo i Ivan Orešković i ja odmah razvili tijekom sessiona tog dana. Riječi, naravno, nisam stigao odmah raspisati, ali čim sam došao doma – nastao je i tekst“, opisuje Filip Rudan te poručuje:

Mislim da imamo lijepu up tempo pjesmu na koju ljudi mogu skakati i jedva ju čekam svirati uživo! Posebno sam zadovoljan melodijom nakon refrena koja, čini mi se, ostaje u uhu i baš nekako prirodno povuče na pjevušenje ili fućkanje. Jako sam sretan što je ‘The Outside’ sada vani i što ju mogu podijeliti sa svima. Nadam se da će i slušateljima podići raspoloženje kao što je i nama tijekom cijelog procesa stvaranja.

Filip Rudan, nagrađivani mladi glazbenik, i ovoga put autor je i glazbe i teksta. Ivan Orešković i Niko Nobilo razvili su aranžman pjesme te Niko Nobilo ujedno stoji iza mixa i produkcije snimke koju je finalno masterirao Filip Motovunski.

„Rekao bih da je ovo jedan klasični primjer pjesme koja je od starta izravno jasna u svojem otkrivanju, kako Oretu (Ivanu Oreškoviću), Filipu i meni dok smo ju stvarali tako i, smatram, slušatelju na prvo slušanje“, izjavio je glazbeni producent Niko Nobilo ne skrivajući oduševljenje čarolijom koja prati cijeli nastanak pjesme koja je, dodaje, i važna lekcija o otvorenosti i nepropuštanju svakodnevnih prilika. Postojanje onih trenutaka kad se inspiracija jednostavno pojavi – a Filip Rudan ih zna prepoznati i odmah čvrsto zgrabiti – sjajno je prepričao u anegdoti koja se dogodila prije jednog od odlazaka u studio: „Taj sam dan zakasnio po Filipa svega tridesetak minuta, što je bilo dovoljno da mu se dogodi pjesma dok me čeka. Čim smo stigli u studio, postavili smo temelje aranžmana i odmah smo znali što imamo – stvar koja je nastala zadnja, ali mora prva van!“

Pjesmom „The Outside“ koja, u startu nije bila u planu za album, Filip Rudan potvrdio je skorašnji izlazak svojeg prvog studijskog izdanja! Da čekanje bude malo podnošljivije, SUTRA, 16. lipnja, stiže i prateći glazbeni video spot za čiju je ideju zaslužna mlada producentica i redateljica Tara Turopoljac, a čiju realizaciju potpisuje redateljsko-producentski dvojac Ana Cindrić & Luka Matković.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background