Filip Rudan otkrio novi singl – „Girl With The Brown Puppet“!

Napisao/la on 09/11/2022

Jedan od najistaknutijih mladih glazbenika i dobitnik nagrade Porin za Novog izvođača godine, Filip Rudan predstavlja novu autorsku pjesmu! „Girl With The Brown Puppet“ od sad je dostupna za predstavljanje na radijskim postajama.

„Pjesma je prilično kompleksna – i sam se izgubim u njoj, na dobar način. Kad sam ju skladao – jednostavno sam pustio da me instrumentalni dio vodi, a melodija je iz mene izvukla i pomalo apstraktan, a opet poetičan tekst“, kaže Filip Rudan koji, kao i na prethodnim singlovima, potpisuje glazbu i stihove. Za razliku od dosadašnjeg rada s kojim se predstavio, „Girl With The Brown Puppet“ nešto je brža i dinamičnija što mu je bio novi izazov, a zanimljivost nosi i samo ime pjesme: „Nisam želio da singl nosi još jedan u nizu običnih naziva pa sam, slušajući drag mi bend, dao mašti na volju. Super mi je sjeo uz pjesmu, neočekivano je, a čini mi se – i intrigantno.“

„Pjesma ‘Girl With The Brown Puppet’ je dobar primjer ostvarivanja i razvijanja autorovih ideja, koje su sve samo ne uobičajene i ziheraške“, komentirao je producent singla Niko Nobilo odlično dočaravši Filipovu posvećenost detaljima i odvažnost da napravi nešto drukčije: „Već je dobro poznato da je Filip hipertalentiran, no što duže radimo zajedno otkrivam nove slojeve njegovih kvaliteta, a jedna koja me posebno dojmila je njegova hrabrost. S jedne strane on zna što hoće, a s druge strane, ne boji se istraživati i eksperimentirati i tu se posebno slažemo. Privilegija je raditi s istinskim umjetnikom kao što je Filip Rudan i nevjerojatno se veselim njegovom prvom albumu kao i nastavku razvoja njegove karijere”.

„Nobz (Niko Nobilo), Ivan Orešković i ja puno smo radili na ovome, a pjesma dotiče i neku moju stranu koju još nisam pokazao. Kao i svi, ponekad se nađem u situacijama gdje nešto ne mogu izraziti riječima, a srećom imam glazbu koja dolazi da to popuni. Rekao bih da je ova pjesma zapravo baš to – pokazatelj emocije koju ne mogu drukčije izraziti niti opisati, gotovo kao metafizika. Zbog toga mi ‘Girl With The Brown Puppet‘ posebno puno znači“, zaključuje mladi pjevač i gitarist koji punom parom radi na novom singlu i pjesmama za album.

Nobilo, uz produkciju, supotpisuje aranžman s Ivanom Oreškovićem dok iza masteringa stoji Mischa Janisch (Sunshine Mastering).

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background