Filip Pintar u drukčijem singlu – razigrano, ležerno i mladenački

Napisao/la on 06/06/2022

Razigrani naslov “What A Dan!” novog studijskog uratka, sve primjećenijeg glazbenika, Filipa Pintara, kroz dvojezičnost daje naslutiti kako je riječ o otkačenoj mladenačkoj pjesmi, koja traži smisao u besmislu. Već prvi stihovi “Tko sad to kuca, glava mi puca, još mi se štuca, Oh, What A Dan!” usmjeravaju na ležernost, prizivajući opuštanje moždanih vijuga kroz prepuštanje dokoličarenju tijekom sparnih, vrućih dana.

Filip u novoj pjesmi donosi osvježenje, aranžmanski je odvevši u hip-hop pop, u kojem ga do sada nismo imali prilike čuti. Obogaćen mnogim komičnim doskočicama i odgovarajućim zvučnim kulisama, uključujući beatbox i dahove, kroz singl se Pintar po prvi put okušao u slaganju i izvođenju klapskog višeglasja.

“Imam dojam da me ova pjesma odlično opisuje – dečka koji ima dubok san i teškim srcem ustaje iz kreveta, koji pamti daleku prošlost dok bližu zaboravlja, iznova nešto traži po kući i šire, osjeća se zbunjeno u nepredviđenim situacijama, ali fina hrana mu nije strana.” otvoreno komentira Pintar, dodajući, “Ova pjesma mi prenosi vedrinu, nasmijava mi dušu i baš je po mom guštu. Potpuno se pronalazim u njoj, a pomogla mi je proći kroz sve dogodovštine koje su se tijekom njenog nastanka izdogađale. Pokazala mi je da koji put stvari treba pustiti kako bi se odvijale svojim tokom i da je to najispravniji put.”

Singl “What A Dan!” proizašao je iz umješne glazbene radionice autorskog tima Filip Pintar i Vjeko Malekin Malek. 

Kako nastaju njihove pjesme i koja je posebnost u nastanku ovog singla otkriva Malek: “Većinom skupa osmišljavamo glazbenu melodiju, dok je za domišljate i svojstvene aranžmane zaslužan Filip, a za stihove sam zadužen ja, iako se i tu nerijetko ‘petljamo’ jedan drugome u trenutačno stvoreno pa radimo na sva tri segmenta dok obojica ne postanemo zadovoljni. Uvijek imam u vidu da je Filip izvođač naših pjesama i kako je bitno da se on osjeća ugodno izvodeći ih. Tako me u zadnje vrijeme počela ‘kopkati’ misao kako tekstovi dosadašnjih pjesama zvuče kao da su pisani za nekog dosta starijeg od Filipa, iako ih je Filip uspješno doživio i interpretirao, te da želim napisati jednu baš otkačenu, mladenačku pjesmu primjerenu mladiću od 24 godine. Sjeo sam za laptop i kroz 20ak minuta imao sve stihove. Iako mi se tekst činio prešašav i da sam ga prebrzo osmislio, odlučio sam okušati sreću i poslati Filipu s mišlju – ili će me pitati za zdravlje ili će se oduševiti. Nekako sam znao da neće ostati ravnodušan. Pogađate, oduševio se.” kroz smijeh se prisjeća Vjeko Malekin Malek.

Video spot za novi Filipov singl “What A Dan!” je u izradi, a dok ne dobije vizualni identitet, uz pjesmu je moguće, osim na radijskim postajama, otkačiti se i na svim streaming servisima!

Prisjetimo se da je Filip Pintar dosad objavio šest singlova pod svojim imenom i prezimenom (“Ti si dar s neba”, “Zajedno”, “Blago svijeta”, “Očaran”, “Lagano me nosi”, “Ritam sreće”) te prethodno još tri (“Poželim”, “Izgubljen bez nje”, “Mislim na nas”) pod glazbenim imenom Fitscho (Fićo).

Da su Pintareve pjesme rado slušane sugerira činjenica da su “Ti si dar s neba”, “Blago svijeta” te “Ritam sreće” bile među 40 najemitiranijih singlova na radijskim postajama u Hrvatskoj.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background