Feminnem & Alejuandro Buendija pobjednici 70. Zagrebačkog festivala

Napisao/la on 21/03/2023

Grupa Feminnem & Alejuandro Buendija s pjesmom “Trending” pobjednici su 70. Zagrebačkog festivala. U jakoj konkurenciji s ostalih sedamnaest pjesama i u vrhunskim izvedbama, stručni žiri dao je najviše bodova pjesmi koju su napisale Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos, a u tekstu im se pridružio Saša Antić. Pjesma u izdanju dviju izdavačkih kuća Karpo Media i Croatia Records već je po prvoj objavi privukla veliki broj slušatelj, a pobjeda na našem najstarijem festivalu uvelike će joj pomoći da se i sama nađe u trendingu.

“Divan je osjećaj i sretne smo što smo pobijedile. Iznenađene smo iako smo znale da imamo dobru pjesmu. Nismo znale hoće li se prepoznati sarkazam u pjesmi”, rekla je Pamela.

“Moj rap je nastao za uru vrimena jer mi se svidio tekst koje su mi cure poslale. Pjesma je pravi mali igrokaz, rekao bih ozbiljna zafrkancija jer kad poslušaš tekst možda se i sam zamisliš nad onim o čemu govori”rekao je Saša Antić.

“Dobiti prvu nagradu na ovom festivalu i to kratko nakon našeg okupljanja nam zaista jako puno znači”, rekla je Neda, a Nika se nadovezala: “Nakon deset godina, sve se nekako posložilo i ova pobjeda nam je samo dokaz da sve dolazi u pravo vrijeme.

Marko Kutlić oduševio je izvedbom pjesme “Zar svejedno je”, što mu je priskrbilo treće mjesto. Pjesmu potpisuju autori glazbe i teksta Igor Ivanović, Marko Vojvodić te Borko Morić, dok su aranžman također napravili Igor Ivanović i Marko Vojvodić. Ova pjesma već se nalazi među deset najemitiranijih domaćih singlova, a uvjerljiva Kutlićeva interpretacija pomoći će joj da zasjedne i na sam vrh.

Jedna od najvećih domaćih zvijezda, Mia, na Zagrebačkom festivalu otpjevala je pjesmu  “Stranac kojeg znam”. Glazbu i tekst za pjesmu napisali su Mia Dimšić, Damir Bačić i Vjekoslav Dimter, a aranžman je djelo sjajnog Ivana Pešuta. Prekrasna Mia koja se na festivalskoj pozornici pojavila u rozoj haljini s potpisom Matije Vuice oduševila je sve prisutne jednostavnom, a ipak snažnom pojavnošću.

Nastup o kojem se pričalo priuštili su publici dečki iz Pravila igre. Pjesmu “Luđak”, autora Mira Buljana i Sonje Buljan najavili su sjajnim nastupom na koncertu u Boogaloo za Valentinovo, a poput svih njihovih pjesama i ova je ljubavne tematike.

Splitski sastav The Splitters izveli su pjesmu “Svjetlost” koju autorski potpisuju, a cijeli bend napravio je odličan aranžman. Njihov zapaženi nastup i još jedna odlična pjesma nastavit će dobar niz nakon pjesme “Lost and Found” s kojom su osvojili visoko 4. mjesto na ovogodišnjoj Dori.

Jednu od najemotivnijih izvedbi na ovogodišnjem jubilarnom izdanju festivala pružio je Amir Kazić Leo pjesmom “Rijeka života”. Autorski je potpisuju Emir Kulenović i Antun Zanetti uz aranžman koji je raspisao Aleksandar Valenčić. Svojim jedinstvenim vokalom Leo je iznio tužnu i emotivnu pjesmu kao da je osobno vezan za njezinu priču.

Leteći odred donio je na festival dašak pozitive i feelgood energije pjesmom “Hodajmo po mjesecu”. Autorski dvojac Denis Dumančić i Fayo radili su i na ovoj pjesmi koja je već osvojila radijske i TV postaje diljem Hrvatske. Savršenu formu i kalup koji odgovara uhu slušatelja aranžmanski je napravio Miro Lesić – Lesique.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background