Detour predstavlja trostruku poslasticu – novi singl, spot i ploču, a uskoro stižu i u Sax!

Napisao/la on 25/10/2023

Omiljeni Detour uspješnu godinu u kojoj su ostvarili odličan plasman na Dori i objavili hvaljeni album “Master Blaster”, koji je popratila opsežna regionalna turneja, završava u velikom stilu. Detour svoju publiku časti trostrukom poslasticom – novim singlom, spotom “Imaš sebe” i vinilnim izdanjem albuma, a očekuje ih i nastup u zagrebačkom klubu Sax! 4. studenog.

“Imaš sebe” je posljednji singl s albuma “Master Blaster”, a riječ je o pjesmi koja govori o: “prijeko potrebnoj ljubavi prema samome sebi, ideji da je sve što tražiš zapravo već u tebi i da cijeli svijet nastaje iz tebe, pa tako i sve potrebe, problemi, kao i njihova rješenja. Jedino što zapravo imaš, si ti sam i to jedini komad svemira na koji možeš utjecati, ili se samo tako čini.”, ispričao je Nenad Borgudan.

Pjesmu prati i provokativan video spot koji režijski potpisuje Maro Pitarević koji je o spotu rekao:

Iznimno cijenim Detour i veselio sam se našoj prvoj suradnji. Radnju spota smjestio sam u studio za ples na šipci, a sniman je tehnikom jednog kadra i pratimo djevojku koja je isprva zamišljena jer ‘nikoga nema na horizontu’, ali uz pomoć članova benda, i njezine osobne odluke, njezino stanje se mijenja i kroz spot u jednom pozitvnom cressendu ona ponovno nalazi sreću. Ta djevojka zamišljena je kao pjesma, a bend je tu da njoj bude bolje.

Uz novi singl i spot, Detour danas slavi i objavu svojeg prvog vinilnog izdanja. Originalno likovno izdanje vinila potpisuje Igor Jurilj, a od danas ga je moguće kupiti u Aquarius Music Shopu, svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama i online na www.cedeterija.com. Detourovci su izlazak vinila i singla proslavili sa svojim kolegama i obožavateljima u zagrebačkom Grif Baru. Među okupljenima bili su Neno Belan, Aljoša Šerić, Ivan Dečak i drugi.

Detour će do kraja godine održati nastupe u Riječkom Pogonu kulture 3. studenog, zagrebačkom kulub Sax! 4. studenog, Novom Sadu 8. prosinca, 9. prosinca u Kragujevcu, 26. prosinca u Dubrovniku i 30. prosinca u Puli.

Ulaznice za riječki koncert dostupne su na linku, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 17 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 34) i preko njihovog weba, kao i tijekom radnog vremena kluba u Palmotićevoj 22/2.

Album “Master Blaster” i pjesma “Imaš sebe” dostupni su na svim streaming servisima.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background