Dabbar misli da je… Sigurno?

Napisao/la on 03/04/2024

Kolektiv Dabbar nastavlja s objavom pjesama s nadolazećeg albuma. Treći single, u izdanju Aquarius Recordsa zove se „Sigurno“, a predstavlja nježnu i (još) emotivniju stranu kolektiva. Kao i gotovo sav ostali materijal s albuma prvijenca koji je u dolasku, ovaj novi psiho-šlager, kako ga kolektiv voli nazivati, dolazi iz pera skladatelja i tekstopisca Darija Iričanina.

Pjesma je pokušaj grupe, da u svojevrsni bezvremenski pop glazbeni oblik, zaustavi jedan kratki dio snova, onaj koji vas čini uzbuđenim i sretnim, ali u isto vrijeme sjetnim i začudnim, nekako baš kao prije buđenja… Glazbeni videospot, vizualizaciju Dabbrove pjesme zamislili su i realizirali Vedran Rapo (direktor fotografije), Dalibor Pokec (montaža i postprodukcija), Marin Nekić i Dario Iričanin.

Uz članove kolektiva, za Dabbrov zvuk su svakako najzaslužniji multi-instrumentalist i koproducent Luka Geček te Pavle Miholjević kao koproducent i glavni mix-i-master producent. Uz Darija i Luku, na pjesmi i albumu sviraju još i Ozren Deverić (bubnjevi), Nenad Borgudan (gitare, vokali), Toni Tkalec (gitare), Aleksandar Ismailovski (klavijature) i Tomislav Šušak (udaraljke). Kao u dosadašnjim single izdanjima, na ostatku albuma Dabbar zamišlja te sprema još neke suradnje s dragim prijateljima, sjajnim zagrebačkim glazbenicima.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background