Cubismo i Nola poručuju “Lijepa si danas”

Napisao/la on 20/03/2020

Cubismo, omiljeni bend koji već 25 godina donosi plesne ritmove, u suradnji s grupom Nola pripremio je pravi glazbeni kompliment – singl “Lijepa si danas“. To je ujedno i prvi singl s nadolazećeg albuma “Tumbao” koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a.

Glazbene vizije Cubisma i Nole su se besprijekorno preklopile, a samo lijepe riječi o njihovoj suradnji ima i jedno od zaštitnih lica Cubisma, Hrvoje Rupčić:

Nakon desetak godina Cubismo ima i novu glazbenu suradnju i to s grupom Nola. To je jedina suradnja na novom albumu, a do nje je došlo na inicijativu Nole, odnosno Marijana Jelenića koji je i autor skladbe. Kada su mi Marijan i Gabi pustili tu pjesmu odmah sam čuo na koji način se Cubismo tu lijepo može uklopiti i smislili smo zanimljivi afro ritam za prvi dio pjesme te salsu za drugi dio.

Sve je do kraja začinio i Miron Hauser, dirigent jazz orkestra hrt-a koji je napravio izvanredan aranžman u koji je uklopio i big bend. Sva tri dijela ove suradnje su dala najbolje od sebe u ovoj skladbi. Kako Cubismo, tako i grupa Nola i JO Hrt-a, a kao šlag na torti su prepoznatljivi i međusobno skladni glasovi Gabrijele i Ricarda.

Ova  pjesma koju autorski potpisuje Nolin Marijan Jelenić posveta je njegovoj supruzi Gabi:

Nakon više od dva stoljeća zajedničkog života, meni je moj životni partner poručio i u pjesmi zauvijek zabliježio da sam danas lijepa. Suradnja s Cubismom i Jazz orkestrom HRT-a donosi novu razinu zadovoljstva u moj život.”, komentirala je Gabi.

Novi album “Tumbao” izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.

Na albumu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma (Ricardo Luque –  glavni vokal, Davor Križić  – truba, Nenad Grahovac – trombon, vokal, Mario Igrec – gitara, Mario Penton Hernandez – klavir, vokal, Krešimir Tomec – bas gitara, Zdravko „Barba“ Tabain  – bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić – bongosi, Hrvoje Rupčić – konge, vokal).

Osim suradnje s Nolom na pjesmi “Lijepa si danas“, jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser.

Pjesma “Lijepa si danas” i album “Tumbao” izlaze u izdanju Aquarius Recordsa i HRT-a.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background