BAŠ T.O. NAS PODSJEĆA NA VAŽNE SITNICE I VELIKE OSJEĆAJE!

Napisao/la on 28/11/2019

„BAŠ” je prvi izlazni singl solo projekta T.O. iza kojeg stoji Tin Ostreš (Psihomodo Pop). Iako je „BAŠ“ tematski sretna ljubavna pjesma, u njoj se ljubav ne idealizira, već je predstavljena iskreno – onakvom kakva jest i kakvom je vidi njen autor. Unatoč optimističnom tekstu, djelomična melankoličnost prisutna je u melodiji i upućuje slušatelja da obrati pozornost na prolaznost lijepih životnih trenutaka i podsjeća da bismo trebali češće izražavati zahvalnost prema malim stvarima na kojima možemo graditi one velike.

Baladičan ugođaj provlači se kroz plesnu atmosferu, a ujedno se miješa s onom intimnom i svečanom. Taj spoj sreće i sjete čine ovu pjesmu univerzalnom jer ne bismo mogli osjetiti ni spoznati jedno bez drugoga! Glazbu i riječi u sliku je pretočio režiser Mario Borščak, a ‘BAŠ’ T.O. u video ekranizaciji dobiva svoje puno značenje – podsjeća nas na one baš važne stvari.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Tin Ostreš,  a pjesma je snimljena u KMD Studiju (Kod Mene Doma). Mix i mastering potpisuju Tin Ostreš i Ivan Božanić (Dan Mrak Studio).

Tin Ostreš svirao je u bendovima Falschspieler, Sane, Pips, Chips & Videoclips i Meritas, surađivao s Darkom Rundekom, Terryjem Lee Haleom, Jelenom Radan, Denijem Kožićem, radio na projektima The Basewalks i Ja i Ti, a danas je bubnjar benda Psihomodo Pop. Područja njegova interesa osim svirki obuhvaćaju snimanje, aranžmane i produkciju.

Okušao se i u Ater studiju kao snimatelj i audio montažer sinkronizacija za crtane filmove, u Zagrebačkom kazalištu lutaka kao majstor tona te bubnjar u predstavi Neva Nevičica u dramskoj obradi Igora Mrduljaša i redateljskoj Georgija Para, u međunarodnoj tvrtci za autorska prava IDM Music snimajući glazbu za reklame, TV – špice i dokumentarne filmove, sudjelujući u predstavi Montažstroja Srce moje kuca za nju i na projektu European Broadcasting Union u performansu Lubenica… ili samo iluzija.

Tagged as

Petrinjski Radio

VIŠE OD RADIJA

Current track
TITLE
ARTIST

Background